Ugrás a tartalomhoz

Karitasz

Romhányi Karitász csoport

Karitász Csoportunk 2019. februárjában alakult. Jelenleg 20 taggal működünk. Feladatunknak tartjuk az olyan szegények, rászorultak felkeresését, akik nem kérnek sehonnan támogatást szerénységből.

Segítségnyújtásunk láncszerűen működik, ha valamiről értesülünk, egymást megkeressük és együtt próbálunk a legrövidebb idő alatt segíteni.

Évente legalább két alkalommal szervezünk tartós élelmiszer osztást, amikor közel 40 szükségben élő testvérünket, családot, időseket és betegeket támogatunk.

Szükség esetén a kommunikációs csatornákat és a csoport tagjainak kapcsolati tőkéjét használva ruhát, háztartási eszközt, bútort juttatunk el az azt igénylőknek.

Adományaink egy része felajánlásból, főként magánszemélyektől származik, másik felét az Egyházmegyei Karitász adományai teszik ki.

A Romhányi Karitász csoport az alábbi módokon támogatható:

  • pénz adomány: (amelyből tartós élelmiszert vásárolunk) a Szent Antal perselyben, a sekrestyében valamint a plébánia bankszámlászámára „karitász” megjegyzéssel várunk
  • tárgyi adomány: a templomban kihelyezett Erzsébet-kosárba tartós élelmiszert várunk egész évben, egyéb felajánlásokat e-mailben, messenger üzenetben, telefonon fogadunk

Várjuk a testvérek jelentkezését, ha szükségben vannak, illetve ha olyan testvérünkről tudnak, akinek támogatásra van szüksége!
A Karitász csoport elérhetőségei:
e-mail: romhanyikaritasz@gmail.com
facebook, messenger: Romhányi Karitász